Johan Jureskog Selection

Grillat med Johan

Filminspelning, foto, artikelplacering. Johan Jureskog Selection valde Abby PR för lansering och projektledning av nya produkter i serien av kvalitetskött och såser. Med Johan som huvudperson förstås.

Parkteatern

80 år med Parkteatern

Teater, musikaler, konserter, cirkus och mycket mer när Parkteatern firar 80 år och bjuder på det största programmet någonsin. För Evigt med Ison & Fille i samarbete med Riksteatern, Bennypriset med Anne Sofie von Otter, opera och Clownen Manne är några av gratisupplevelserna för alla stockholmare. Abby PR ansvarar för strategi och lansering av Parkteaterns program. Bild från A Night at the Musicals.

Teatern på Kulturhuset Stadsteatern

Lehman Brothers & Kulla-Gulla

Abby PR arbetat med all kommunikation för flera av Stadsteaterns uppsättningar med fokus att nå nya mediekanaler. Lehmantrilogin, Kulla-Gulla och Staffan Valdemar Holms nya pjäs fick alla en helsida i Dagens Industri. Här bild från uppdrag Gasljus med Helena af Sandeberg.

GB

GB hjärta Bower

Efter återkommande uppdrag med GB Glace och de underbara halvliterförpackningarna fick Abby PR presentera glassjättens nya samarbete med fantastiska återvinningsappen Bower. Foto: Stefan Anderson.

Rhönisch

För kvinnor, av kvinnor

Ända sedan träningsvarumärket grundades har företaget letts av familjen Rhönish. Nu står Emma Stjernlöf som företagets första externa vd och har under sitt första år levererat ett rekordår för företaget. Med hjälp av Abby PR kommunicerades resultat och ny vd i affärs- och branschpress. Emma Stjernlöf mottog 2022 priset som årets affärskvinna inom sportbranschen.

Ditch Dance

Sara-Vide Ericson

En enastående utställning med Sara-Vide Ericson i Galleri 3 på Kulturhuset Stadsteatern. Abby PR stod som ansvarig för PR- och kommunikation för konstnären och utställningen. Verket Retrieving What’s Mine (beskuren).

Konst och film

Roy Andersson

Utställningen Roy Andersson: Om detta att vara människa. Ett hedersuppdrag tillsammans med Maria Patomella, curator och utställningsansvarig på Kulturhuset Stadsteatern. Bild från Roy Anderssons hyllade debutfilm En Kärlekshistoria. Foto: Walter Hirsch (beskuren).

Stockholm Open

Kungl. Tennishallen
15-23 oktober 2022

I över 50 år har tennisstjärnor som Björn Borg, John McEnroe, Boris Becker och Andre Agassi gjort upp om titeln i Stockholm Open på Kungl. Tennishallen. Tommy Paul tog sin första ATP-titel och stod som vinnare i 2021 års turnering. Abby PR är ansvariga för PR och kommunikation för Stockholm Open sedan 2020.

Bake My Day

Världens största Semla

Bake My Day har slagit världsrekord och tagit en plats i Guinness World of Record. Stockholmsbageriet bakade världens största semla som vägde över 300 kilo. Semlan presenterades på Sergels Torg i Stockholm och skapade rubriker över hela Sverige. Enligt Tidningen Mitti ”bevakades Semlan av fler medier än en träff med Stefan Löfven”. Abby PR stod bakom den massiva mediebevakningen på uppdrag av Bake My Day och Applied Value.

Tom Tits Experiment

Lekfullt, färgglatt och genusfritt

Tom Tits Experiment är Sveriges största science center. Här kan stora och små bland annat lära sig om krafterna i och omkring oss på ett lekfullt och härligt sätt. Abby PR arbetade med både permanenta utställningarna och sommarutställningen i parken utanför.

Tennstopet och Tennstopet Grill

Klassiker med ny bakficka

Restaurang Tennstopet har anor från 1800 talet. 1965 flyttade krogen från de gamla Klarakvarteren till den numer klassiska adressen i korsningen Dalagatan-Odengatan. Restaurangen är nu som då ett stamhak för många journalister, konstnärer och kulturpersonligheter – och nu även med systerkrogen Tennstopet Grill.
Abby PR ansvarade för PR-arbetet med Tennstopet och Tennstopet Grill.

Swedish Padel Open

Padeleliten intar Sverige

Swedish Padel Open har arrangerats i Båstad sedan 2018. Under härliga sommardagar har padelfantaster fått uppleva spel i världsklass i sporten som just nu är den snabbast växande i Europa. Från 2020 arrangeras Swedish Padel Open i Stockholm och Malmö. Abby PR har ansvaret att genom aktivt PR-arbete ytterligare främja padel-sporten i Sverige på uppdrag av Swedish Padel Open.

Bookmark Förlag

Herkulesserien av Mons Kallentoft och Anna Karolina

Abby PR ansvarade för PR-arbetet i samband med boksläppet av den episka kriminalromanen Falco, inspirerad av Herkules sjätte stordåd. Boken är en del av den kritikerrosade Herkulesserien om Zack Herry skriven av Mons Kallentoft och Anna Karolina.

Vassa Eggen och Tako

20 år med Vassa

Bakom Vassa Eggen står Stockholm Krogbolag som idag driver en rad restauranger i Stockholm. Vassa Eggen var den första och öppnade redan 1999. Sedan dess har Vassa Eggen blivit ett favorithak för många stockholmare som inte var sena att fira det uppmärksammade 20-årsjubileet. Under våren 2020 öppnades Vassa Eggen Kiosk för take-away på uteserveringen på Birger Jarlsgatan. Abby PR arbetar med PR-uppdrag för Vassa Eggen samt intilliggande Restaurang Tako.

Abba The Museum

ABBA The Museum - en internationell succé

Det blev till slut Björn Ulvaeus som öppnade ett museum för ABBA. Skulle det finnas var det viktigt att det blev rätt. Och nu har ABBA The Museum på Djugården blivit en internationell succé. Tillsammans med Lotta Balodis ansvarade Moa Abrahamsson för hela PR-lanseringen. En intensiv och hektisk period, men också bland det roligaste vi har gjort.

Fotografiska

Stjärnfotografer från hela världen

Öppningsutställningen på Fotografiska innefattade några av världens främsta; Annie Leibovitz, Vee Speers, Lennart Nilsson och Joel-Peter Witkin. Under åren har stjärnfotografer från hela världen avlöst varandra. Moa Abrahamsson arbetade tillsammans med Lotta Balodis med lanseringen och etableringen av Fotografiska Stockholm. På bilden syns Moa tillsammans med Anton Corbijn inför vernissage. Foto: Paul Hansen.

Vikingaliv

Museet i Stockholm som visar vikingarnas egen historia

Vikingaliv på Djurgården i Stockholm är Sveriges enda museum helt tillägnat Vikingatiden. Besökare får en inblick i livet på Vikingatiden genom en dramatiserad berättelse i vikingafärden Ragnfrids Saga och en utförlig utställning. Abby PR ansvarade för all PR i samband med lanseringen och etableringen av museet.

Leksaksmuseet

Bergrummet - Tidö Collection of Toys & Comics

På 2500 kvadratmeter i ett gammalt bergrum på Skeppsholmen i Stockholm huserar Norra Europas största leksaksmuseum. I Bergrummet – Tidö Collection of Toys & Comics finns över 40 000 leksaker, en samling som påbörjades för över sex decennier sedan. Abby PR ansvarade för hela PR-lanseringen när samlingen flyttades från Tidö Slott i Västerås till Stockholm. Bakom satsningen står samlingens ägare, David von Schinkel.

Sebastian Schauermann

Kocken, matinspiratören & entreprenören

Abby PR är kommunikationsansvarig för Sebastian Schauermann och de verksamheter han driver. Sebastian ligger bakom en rad lanseringar och etableringar inom restaurang- och livsmedelsindustrin och är flitigt anlitad av företag och privatpersoner som både kock och inspiratör. Stort fokus i hans arbete ligger på att göra så små avtryck som möjligt på vår planet.

Taku-Taku

Sveriges första veganska snabbmatskedja

På bara ett par år har konceptet etablerats med flera restauranger i Stockholm. Taku-Taku erbjuder slow-cooked vegansk street-food med inspiration från hela världen. Abby PR sköter all PR och kommunikation kring konceptet och etableringar av nya restauranger. PR-part sedan 2016.

Svenska Fotobokspriset

Ett årligt samarbete

Sedan 2012 arbetar Abby PR med prestigefyllda Svenska Fotobokspriset. Uppdraget innefattar både klassiskt PR-arbete och textproduktion av artiklar för den årliga katalogen. Bakom priset står Fotoförfattarna på Svenska Fotografers Förbund. 2022 års vinnare är Erik Berglin med The Bird Project 2006-2017. Tidigare vinnare inkluderar Mikael Jansson och Maria Miesenberger.

Bocuse d’Or Sweden

Världens mest prestigefyllda tävling för kockar

Tommy Myllymäki, Sebastian Gibrand, Adam Dahlberg och Mattias Dahlgren. Listan är lång med svenska stjärnkockar som representerat Sverige i världens mest prestigefyllda tävling för kockar, Bocuse d’Or. Abby PR är ansvarig för all kommunikation för den svenska satsningen i Bocuse d’Or sedan 2012.

Unilever

Ben & Jerry’s

Visste du att Ben & Jerry’s har en begravningsplats för alla övergivna smaker? Men som tur är kommer det alltid nya härliga chunks och swirls och nya favoriter. Abby PR har varit huvudbyrå för den nordiska marknaden för Ben & Jerry’s i fem år. Arbetet innefattade såväl produktlanseringar som stöttning i företagets viktiga arbete för mänskliga rättigheter.